Partnerji projekta

Ribogojstvo Goričar

reja in prodaja rib ter ribjih

Smo družinsko podjetje, družinska ribogojnica Goričar, kjer tretja generacija, od leta 1978, gradimo tradicijo vzreje, predelave in prodaje sladkovodnih rib. Smo največja sladkovodna ribogojnica v Sloveniji. Letno vzgojimo od 200 do 250 ton rib. V izvirnih vodah vodotokov izpod Gorjancev gojimo sedem vrst rib: postrvi šarenke, potočne postrvi, potočne zlatovčice, sulca, soma, sibirskega jesetra in krapa. Vse naše ribe od mladic naprej gojimo v izvirnih vodah, zanje skrbimo dve in več let, da zrastejo do teže za porcijo. V naši predelavi rib ribe očistimo, ročno izdelujemo fileje, ribe dimimo in iz njih izdelujemo namaze. Zgradili smo naš ribji butik Ribelo, ki je znamka dimljenih ribjih delikatesnih delicij, v kateri so dimljene postrvi, odlične in na tradicionalen način dimljenja pripravljen dimljen sulec, sibirski jeseter, krap, som in hladno dimljen file postrvi.

Varstveno delovni center Krško – Leskovec

V VDC Krško-Leskovec izvajamo storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji in storitev institucionalnega varstva kot nam  narekuje Zakon o socialnem varstvu in Pravilnik o standardih in normativih socialno varstvenih storitev.

Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., PE Krško

Zveza Sonček je neprofitna, nevladna in nepolitična nacionalna invalidska organizacija, ki deluje že od leta 1983. Nastala je z združitvijo Mariborskega in Gorenjskega društva za cerebralno paralizo. Kot prvotno starševska organizacija se je v 35 letih delovanja razvila v strokovno organizacijo, ki deluje na področju invalidskega varstva in izvaja storitve namenjene tako osebam z invalidnostjo, strokovni javnosti kot tudi staršem otrok s posebnimi potrebami in njihovim svojcem.

Ribiška družina Brežice

Namen delovanja Ribiške družine Brežice je varstvo in gojitev vodnega življa, športnega ribolova in upravljanje z dodeljenim ribiškim okolišem in ne pridobitev dobička. Namen delovanja družine je tudi prostovoljno združevanje oseb, zaradi upravljanja z dodeljenim ribiškim okolišem v skladu s koncesijsko pogodbo. Družina pridobiva prihodke iz redne letne članarine, od prodaje turističnih enodnevnih dovolilnic za ribolov, iz naslova materialnih pravic in dejavnosti RD, z darili in volili fizičnih in pravnih oseb, s prispevki donatorjev in sponzorjev, odškodnin, prispevkov javnih sredstev in iz drugih virov.

Stopite v stik

Center Sonček Bušeča vas
Bušeča vas
8263 Cerklje ob Krki
041 650 303
soncek-buseca-vas.si

Vlagatelj

Marjan Dornik s.p.
Podbočje 94
8312 Podbočje
ID za DDV: SI25985361